IDM Hockenheim

De laatste race van het seizoen hebben Luuk en Thijs op het circuit van Hockenheim gereden. Dit was voor hen een nieuwe baan waardoor er in het begin geen hele snelle tijden werden gereden.

Vrijdag
Vrije training 1
Luuk en Thijs hadden het circuit al snel onder de knie en konden redelijke ronden tijden rijden. Thijs zijn ronde tijd (1.47,471) was goed voor een P11 en die van (1.50,802) Luuk was goed voor een P15. In de cup betekende dit een P6 en een P10.

Vrije training 2
Deze training konden Luuk en Thijs de ronde tijden van de eerste vrije training niet verbeteren. Hierdoor uiteindelijk een P15 (1.48,076) voor Thijs (P9 in de cup) en een P18 (1.51,053) voor Luuk (P11 in de cup).

Kwalificatie 1
Nadat het wat minder ging in de tweede vrije training waren de jongens er gebrand om een snellere ronde tijd neer te zetten. Thijs reed een tijd van 1.45,837 goed voor P16 en Luuk reed een tijd van 1.48,413 goed voor een P18.

Zaterdag
Dit was onze laatste kans om een snellere tijd neer te zetten. Thijs zette een tijd neer van 1.45,623. Een kleine verbetering van tijd maar niet voor zijn plek. Luuk reed een tijd van 1.46,581 maar bleef ook op dezelfde plek staan.

Zondag
Warm up
In de ochtend was de warm up, deze hebben de jongens rustig aan gereden om de baan op enkele plekken nog erg vochtig was.

Race 1
De start van Thijs was niet zo heel goed waardoor hij geen plaatsen kon winnen. Hij reed de hele race lang in een groepje waar hij uiteindelijk als 7e van de cup over de streep kwam.
Luuk had een goede start en kon mooi aanpikken bij Thijs. Helaas door een foutje moest hij afhaken maar had nog een mooie strijd. Helaas deze op 0.057 niet gewonnen maar wel een snellere rondetijd van 1.45,976 gereden goed voor P10.

Race 2
Luuk en Thijs hadden beide een goede start. Helaas voor Luuk was de race al vroeg voorbij toen zijn ketting in de tweede ronde brak.
Thijs had een mooi gevecht in zijn groepje en kwam als 6e over de finish.

Wij willen al onze sponsoren bedanken die ons geholpen hebben om dit voor elkaar te krijgen.

IDM Oschersleben

Vorige week hebben Luuk en Thijs gereden op het circuit van Oschersleben tijdens het IDM.

Op vrijdag waren er twee vrije trainingen. Omdat dit een nieuwe baan voor de jongens was verkenden ze de baan goed. Luuk reed in deze training een 1:50.785 (P10) en Thijs een 1:51.016 (P11).

In de tweede vrije training gingen de jongens samen de baan op om samen snellere tijden te kunnen rijden. Het was duidelijk te zien dat het werkte en de jongens waren beide 4 seconden sneller dan de eerste vrije training. Luuk reed een 1:46.741 (P10) en Thijs reed een 1:47.016 (P11).

Op zaterdag waren er twee kwalificaties. Kwalificatie 1 was al om 8:30. Doordat het zo vroeg was, was de baan nog redelijk vochtig waardoor de jongens niet echt snellere tijden konden zetten. Thijs reed een 1:46.858 op dat moment goed voor een P10. Luuk reed een 1:47.616 en dat was goed voor een P11.

Tijdens de tweede kwalificatie waren de omstandigheden een stuk beter. Thijs reed een 1:44.241 goed voor een P9. Luuk reed een 1:46.683 goed voor een P11.

Uiteindelijke uitslag van Q1+Q2 is een P10 voor Thijs en een P11 voor Luuk.

Op zondag hadden we een warm up en twee races. In de warm up hebben de jongens rustig aan gedaan om een goed gevoel te krijgen voor de race.

Race 1
Thijs had een erg goede start en zat al snel bij een sneller groepje. Na veel strijden in dat groepje helaas geen plek kunnen winnen. Een P10 voor Thijs maar wel een 1:43.891 gereden. Luuk had een slechte start waardoor hij meteen de aansluiting kwijt was met het snellere groepje voor hem. Na veel strijd te hebben gehad met zijn voorganger helaas de strijd verloren. Een P12 voor Luuk maar ook hij verbeterde zijn tijd naar een 1:45.882.

Race 2
De tweede race was een regen race. Thijs had een goede start en kon goed meekomen met zijn voorgangers. Doordat Thijs bijna onderuit ging en rechtdoor schoot was hij de aansluiting kwijt. Uiteindelijk een P9 voor Thijs.
Luuk had een slechte start en had geen vertrouwen in het begin. Ronde na ronde ging het beter maar helaas niet goed genoeg voor een goed resultaat. Uiteindelijk een P11 voor Luuk.

Gamma Racing Days en IDM Assen

Afgelopen 2 weekenden hebben Luuk en Thijs 2 wedstrijden gereden. Het eerste weekend was tijdens de Gamma Racing Days. Het tweede weekend tijdens het IDM.

Op de eerste dag van de Gamma Racing Days hadden we al meteen een kwalificatie. Hier reed Luuk een 2.08,081 en Thijs een 2.05,374

Op zaterdag hadden we al een kwalificatie om 8 uur 's ochtends. Tijdens deze kwalificatie was de baan nog redelijk nat waardoor we uit moesten kijken. In deze kwalificatie hebben Luuk en Thijs hun tijden niet weten te verbeteren.

Op zondag was de race. Deze race moesten Thijs en Luuk starten vanaf P16 en P18. Na allebei een goed gestart te zijn kwamen de jongens alleen te rijden. Door een aantal crashes toch nog een paar plekjes winst, hierdoor eindigde Thijs op een P14 en Luuk op een P17.

Een week later was het tijd voor het IDM.

De eerste vrije training was op een opdrogende baan maar door de vele natte plekken toch maar op regenbanden naar buiten gegaan. Luuk reed een tijd van 2.13,754 goed voor een P14 en Thijs reed een tijd van 2.17,035 goed voor een P16.

Tijdens de tweede training was het gelukkig droog en de tijden gingen erg rap naar beneden. Luuk reed een 2.07,068 goed voor een P16 en Thijs reed een 2.04,757 goed voor een P14.

In de kwalificatie reed Luuk een 2.06,030 goed voor een P18 en Thijs reed een 2.04,655 goed voor een P16.

Tijdens kwalificatie twee was het aan het regenen dus wisten we dat we onze tijden niet meer konden verbeteren.

Race 1 begonnen Luuk en Thijs erg goed. Luuk had vanaf het begin van de wedstrijd veel strijd en heeft deze strijd ook gewonnen. Thijs reed lange tijd alleen maar aan het einde van de wedstrijd reed hij naar zijn voorganger toe en passeerde hem ook nog. Omdat we bij het IDM meereden hadden we twee aparte uitslagen. Uiteindelijk een P12 voor Luuk en een P9 voor Thijs in de cup.

Race 2 begonnen de jongens weer goed en hadden de eerste rondes veel strijd. Thijs had daarna een klein gaatje voor zijn tegenstander waardoor hij lange tijd alleen reed. Luuk had tot het einde van de wedstrijd veel strijd en heeft deze strijd ook gewonnen. Uiteindelijk een P10 voor Luuk en een P7 voor Thijs in de cup.

 Wedstrijd Zolder

Afgelopen weekend hebben Luuk en Thijs gereden op het circuit Zolder.

De eerste vrije training was al op donderdag. Deze training werd gebruikt voor het gevoel op te bouwen en de baan goed te verkennen. Met een 1:58,219 was Thijs terug te vinden op een 10e plaats en Luuk met een 2:00,581 op een 12e plaats.

Later die middag was er een tweede vrije training maar door de natte omstandigheden leek het de jongens beter om binnen te blijven omdat er geen regen voorspelt werd voor de rest van het weekend.

Op vrijdag middag stond Q1 op het programma. Hierin werd progressie laten zien door Luuk en Thijs en kwamen uiteindelijk op een voorlopige P14 voor Luuk met een 2:00.254 en een P13 voor Thijs met een 1:56,130. Beide jongens waren hier niet geheel tevreden mee dus wisten ze wat ze moesten doen in de tweede kwalificatie op zaterdag.

Zaterdag ochtend was de tweede kwalificatie. Luuk en Thijs hadden in deze kwalificatie een veel beter gevoel waardoor het tempo hoger lag. Met een tijd van 1:53,886 had Thijs zichzelf gekwalificeerd op een P11 maar door een grid straf van iemand anders werd dat een P10 voor Thijs.

Luuk had zichzelf goed verbeterd met een 1:56,790 wat helaas niet goed was voor een betere plek maar wel een mooie verbetering van zijn tijd. Een 14e startplaats voor Luuk.

Zaterdag middag was race 1. Thijs had een erg goede start en ging als 7e de eerste bocht in. Helaas wat plekjes verloren waardoor hij alleen te rijden kwam. Uiteindelijk op een P8 geëindigd.

Luuk had een erg slechte start en had daardoor al geen aansluiting met de voorgangers. Na een eenzame wedstrijd op een P10 geëindigd.

Zondag ochtend was er een warm up van 10 minuten. Hieraan een goed gevoel overgehouden en een goede voorbereiding voor race 2.

Race 2
Thijs had weer een erg goede start en ging als 5e de eerste bocht in. Na veel strijd uiteindelijk op een P7 geëindigd maar zijn rondetijd wel verbeterd naar een 1:52,736.

Luuk had een matige start maar kon het gaatje nog goed dicht remmen. Na een aantal ronden in een mooi groepje gereden te hebben en ook even geleid te hebben, kon er iemand weg rijden van mij en een andere rijder. Na een lange strijd te hebben gevoerd die tot aan de finishlijn duurde helaas het gevecht verloren op 0,034. Uiteindelijk een P10 voor Luuk. Wel een mooie verbetering van zijn rondetijd 1:55,322.

Wij willen alle supporters en sponsoren bedanken voor de komst en voor de steun.

Wedstrijd Mettet

Op donderdag waren de vrije trainingen. De dag begon een beetje rommelig omdat de Yamaha R3 teveel dB's aangaf tijdens de keuring. Nadat er een rijder test had gereden bleek het geluid goed te zijn en konden we de baan op later als gepland. Luuk en Thijs verkenden de baan goed en probeerden zoveel mogelijk referentie punten te hebben. In elke vrije training hebben we onze tijd kunnen verbeteren en de snelheid zat er lekker in.

Op de vrijdag waren er geen trainingen dus konden we genieten van het mooie weer.

Op de zaterdag stonden er 2 kwalificaties op het programma. Na twee ronden achter een instructeur aan te moeten rijden (wat overigens altijd tijdens de eerste kwalificatie is bij de Belgische bond), gingen Luuk en Thijs voor een snelle tijd. Helaas brak het schakelpookje van Luuk af waardoor hij de training vroeg tijdig moest stoppen. Geen tijd voor Luuk. Thijs trainde zichzelf op P10 met een tijd van 1:17,346.

Kwalificatie 2 ging voor de jongens een stuk beter. Luuk had een wat moeilijk begin van de sessie maar elk rondje steeds beter. Snelste rondje voor deze sessie was een 1:19,681 wat een P12 op de grid betekende. Thijs reed van begin tot het einde een mooi tempo en kon zijn tijd verbeteren tot een 1:16,362 wat een P10 betekende op de startopstelling.

Op zondag waren er 2 races te rijden.

Race 1
Thijs had een erg goede start en zat er al meteen goed bij. Na een aantal ronden kon hij het tempo van zijn voorganger niet meer volgen en reed daarna een eenzame race. Uiteindelijk op een 11e plek over de finish gekomen.

Luuk had een slechte start en kon niet aanpikken aan zijn voorgangers. Daarnaast kwam er dreiging van achteren waardoor hij een aantal ronden in de beginfase ingehaald werd. Dit duurde niet te lang en in dezelfde ronde zijn voorganger nog ingehaald. Uiteindelijk op een P12 over de finish gekomen.

Race 2
Thijs had een erg goede start en zat er meteen goed bij. Na een mooie strijd met Xavier van Duffelen op een 10e plek over de finish gekomen.

Luuk had nu een veel betere start dan race 1 en had meteen het vertrouwen. Na een aantal ronden achter Thijs en Xavier aan te hebben gereden kon hij het tempo niet meer volgen. Wel weer een seconde van zijn tijd af kunnen rijden. Uiteindelijk op een 12e plek over de finish gekomen.

Wij hebben een heel leuk weekend achter de rug en willen ons team bedanken dat zij altijd achter ons staan.

Onze volgende de race is tijdens de TT van Assen. Deze wedstrijd telt niet mee voor de punten maar word wel een hele belevenis.

Wedstrijd IDM Nürburgring

Vrijdag

De eerste training was al om 8:30 en het was nat. Luuk en Thijs beide op nieuwe regenbanden naar buiten maar helaas lag Luuk er na 2 bochten al af. Wat lichte schade aan de motor waardoor Luuk niet verder kon. Thijs begon ronde na ronde steeds meer vertrouwen te krijgen in de regenbanden en dat was ook goed te zien naast de baan.

In de tweede training was het droog en ging Luuk goed de baan verkennen. Elke ronde steeds wat sneller waardoor hij uitkwam op een 1:52,727. Thijs reed lekker zijn rondjes en zat met een 1:47,524 in de middenmoot.

Tijdens de derde training kreeg Luuk steeds meer vertrouwen in de motor en wist zijn tijd elke ronde te verbeteren. Met als resultaat een 1:50,021. Weer 2 seconden van zijn tijd af. Thijs had mooie aansluiting met een groepje waardoor hij een 1:45,190 kon noteren, ook weer een nette 2 seconden van zijn tijd af kunnen snoepen.

Zaterdag

In kwalificatie 1 reed Luuk een 1:48,188 wat weer 2 seconden van zijn vorige tijd scheelde, dit was tot nu toe goed voor een voorlopige 17e positie. Thijs had weer een mooi groepje waar hij met meerdere mensen tijden kon zetten in de 1:44. Een voorlopige P12 voor Thijs met een 1:44,441.

In kwalificatie 2 kon Luuk zijn tijd weer verbeteren maar zijn positie niet. Een 17e plaats met een 1:47,915. Thijs had een goede kwalificatie met een mindere afloop. Hij kon zijn tijd mooi verbeteren naar een 1:42,704 maar ging aan het einde van de sessie onderuit. Rider OK. De tijd die Thijs had neergezet was goed voor een mooie 7e plaats.

Zondag

Om 8:30 hadden we een warm up van 10 minuten om goed in te komen voor de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was een beetje rommelig. Na de opwarm ronde sloeg een motor af waardoor we nog een ronde moesten doen. Hierbij werd de wedstrijd ook met een ronde ingekort van 14 naar 13 ronden.

Na een goede start van Luuk had hij mooi aansluiting op zijn voorgangers, helaas in bocht 6 schakelde hij miss waardoor die aansluiting kwijt was en de rijder achter hem er voorbij kwam. Na een hele mooie strijd te hebben gehad wist Luuk niet dat het de laatste ronde was en kon hij de voorganger niet voorbij gaan. Een mooie P10 voor Luuk en met een 1:46,141 heeft hij zijn tijd ook weer verbeterd.

Voor Thijs verliep de wedstrijd minder goed. Hij had een slechte start en kwam daardoor in het gedrang. Helaas na 8 ronden vergiste hij zich waardoor hij helaas viel. Rider OK.

In race twee kwam Luuk weer goed weg maar had weinig vertrouwen in de motor waardoor hij op safe is gaan rijden. Uiteindelijk op een P7 gefinished waar Luuk toch tevreden mee kon zijn.

Thijs had een goede start en had een tijdje op de derde plek gelegen. Helaas kon hij deze niet vasthouden omdat hij wat minder vertrouwen had in de motor. Uiteindelijk op plek 6 gefinished.

Wij hebben genoten van het weekend met ups en downs en we willen de supporters bedanken die zijn komen kijken.

En we willen ons team bedanken voor het geweldige werk dat ze voor ons doen.

Daarnaast hebben wij het goede nieuws gekregen dat Luuk en Thijs tijdens de TT van Assen mogen meerijden.

Wedstrijd Croix en Ternois

Afgelopen weekend hebben Luuk en Thijs een wedstrijden moeten rijden in Croix en Ternois.

Op vrijdag stonden er 6 trainingen op het schema.

Luuk en Thijs gingen in het begin van de dag lekker rond totdat Luuk een schuiver maakte in de tweede sessie. Met Luuk alles OK!

Thijs liet zien dat hij bij de snellere van de cup hoorde met mooie rondetijden.

Op zaterdag waren er twee kwalificaties. Tijdens beide kwalificaties reed Luuk 13e en Thijs 5e.

Zondag was onze alle eerste race op het grote circuit. Thijs had een hele goede start maar miste zijn rempunt en schoot door. Op de 3e plek liggende valt Thijs in bocht 2 door koude banden. Helaas een uitval beurt voor Thijs. Thijs zelf heeft niets.

Luuk had een goede start maar kwam iemand met pech tegen waardoor hij moest uitwijken en veel terrein verloor op zijn voorganger. Luuk is als 8e over de finish gekomen.

Tijdens de 2e race had Thijs een goede start en kwam in de 1e ronde als eerste door. Na een lange tijd op de 3e plek te hebben gelegen werd hij helaas ingehaald maar toch een mooie 4e plaats.

Luuk had een goede start maar kon geen plekken winnen. Uiteindelijk op P10 geëindigd.

Wij hebben veel geleerd van dit weekend en we zullen weer ons best gaan doen op de Nürburgring tijdens het IDM.

Vandaag hebben we onze nieuwe pakken opgehaald voor de Yamaha R3 cup.

Heel erg bedankt Damen Leathers!

Afgelopen week hebben Luuk en Thijs een succesvolle test op het circuit van Val de Vienne afgerond! Als u op de onderstaande foto klikt gaat u naar de pagina met foto's. Deze foto's zijn gemaakt door Ad Kievit.

 

Team Foto's 2017

Luuk en Thijs gaan samen een nieuwe uitdaging aan, rijden in de nieuwe Yamaha R3 cup. Beide hebben we onze Yamaha R125 verkocht om dit waar te kunnen maken.

We hebben in het begin van januari ook al getest op deze motor in Cartagena.